One page website

Un „one page site”, sau site cu o singură pagină, este un tip de website care conține toate informațiile esențiale pe o singură pagină web, fără pagini secundare precum „Despre noi”, „Servicii” sau „Contact”. Navigarea pe astfel de site-uri se face, de obicei, prin derulare (scrolling) verticală sau, în unele cazuri, orizontală. Meniurile de navigare, dacă există, redirecționează utilizatorul către anumite secțiuni ale aceleiași pagini, nu către pagini separate.

website-ul tau de aceasta forma va cuprinde:

  1. Un one page site are un design curat, focalizându-se pe prezentarea informațiilor într-o manieră liniară, de cele mai multe ori în ordinea importanței.
  2. Majoritatea interacțiunilor se realizează prin derulare (scrolling), fie verticală sau, mai rar, orizontală.
  3. Chiar dacă site-ul constă într-o singură pagină, poate exista un meniu de navigare. Selectând un element din meniu, utilizatorul este adus la secțiunea corespunzătoare din cadrul aceleiași pagini, nu la o pagină separată.
  4. Multe site-uri de tip one page pun accent pe designul vizual și pe animații, creând o experiență captivantă pentru utilizatori.
  5. Aceste site-uri folosesc adesea efecte interactive, cum ar fi parallax scrolling, animații la derulare sau efecte de tranziție pentru a menține atenția vizitatorului.
  6. One page site-urile sunt construite în jurul unui obiectiv principal, fie că este vorba de prezentarea unui portofoliu, promovarea unui eveniment, sau vânzarea unui produs specific. Această focalizare clară îi ajută pe vizitatori să înțeleagă rapid mesajul și scopul site-ului.
     
     
Call Now Button